Namens BIND was Piet-Harm onderdeel van het inhoudelijk kernteam dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de tentoonstelling van het nieuwe museum van Artis: het ARTIS-Groote Museum. Vanuit Piet-Harms expertise vanuit film hebben we mee ontwikkeld aan de invulling van alle verschillende tentoonstellingszones. Van hieruit hebben we met een breed team van animatoren, beeldresearchers en filmmakers meer dan 50 verschillende producties gemaakt.

Deze videoproducties zijn onderdeel van verschillende installaties van het museum en zijn onderdeel van de vaste tentoonstelling van het museum.

Het Groote Museum gaat over de mens. De bezoeker wordt met zijn eigen lichaam, kunstinstallaties, organische materialen, geuren en geluiden meegevoerd op een emotionele expeditie en stelt zichzelf vragen als “Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat is het om mens te zijn, en ben ik alleen of ben ik verbonden?” Maatschappelijke thema’s zoals circulariteit, mobiliteit, kunst, consumptiepatronen, voeding en gezondheid zijn verwerkt in vaste opstellingen. Met steeds het menselijk lichaam als vertrekpunt.

Het ARTIS-Groote Museum is sinds mei 2022 geopend voor publiek. 

Creative director
Piet-Harm Sterk

Montage
Marlon Bos

Research beeldmateriaal
Fem Verbeek

Productie
Sophie Besselink
Constant van Panhuys

Animatie
Rens Wegerif
Sophie Olga de Jong
Oerd van Cuijlenborg met il Luster
Cetareh Goudarzi

Geluidsontwerp en mixage
Melcher Meirmans – REC Sound

Regie, camera en montage ‘Plants’
Alex Pitstra

Stemmen
Hannah van Lunteren
Guy Clemens
Norman Vladimir
Chyna Johnson